Energy gainer or drainer

Sommige dingen kosten energie, andere geven energie. En dat geldt ook voor mensen. Kies dus verstandig in wie je je tijd investeert. Kill the drama!

ENERGY DRAINERS

Sommige mensen hebben geen behoefte aan een luisterend oor, ze hebben een klaagmuur nodig. En toegegeven, af en toe bezondig ik mezelf er ook wel eens aan: even zagen. Alleen, ik blijf er niet in hangen en ik probeer anderen er niet teveel mee te belasten. Ik probeer me te beperken tot het doorzagen van een twijgje ipv een honderdjarige eik.
En begrijp me écht niet verkeerd: goeie vriend(inn)en mogen uiteraard hun hart komen luchten. Dat moet zelfs! That’s what friends are for, right? Alleen merk je na een tijdje dat het altijd dezelfde zijn die “permitteren”. Een half uur, een uur, twee uur, hele marathonsessies … Je lijkt op den duur meer hun psychiater dan hun vriendin. Resultaat van het verhaal? Het gewicht dat zij op hun hart hebben, droppen ze op dat van jou en ze vreten jouw positieve energie tegen 100 per uur. Na hun “sessie” laten ze je achter, leeg. En die keer dat jij hun schouder even nodig hebt, draaien ze het gesprek asap terug in hun richting zodat ze uiteindelijk – voor je het weet – zelf hun nood weer klagen.

Heel sterk uitvergroot allemaal natuurlijk. But hey, you get my drift.

KILL THE DRAMA

Wat kun je eraan doen, aan die bom negatieve energie? Hoe zet je die om naar positieve energie? Ik ga hier niet verkondigen dat je die mensen moet bekeren om zich in te spannen om positief te denken. Dat is een gevecht tegen de bierkaai en dus nog meer verspilde energie voor jou. Wat is dan wel een goeie remedie?

  • Run Forest, ruuuun! De simpelste methode: zet het op een lopen. Als “the drama” begint, ga ervandoor, muis er tussenuit! Een beetje subtiliteit kan geen kwaad natuurlijk maar blijf het niet aanhoren.
  • Is het écht elke keer hetzelfde liedje met die bepaalde mensen? Zoek hen minder op. Instant succes!

ENERGY GAINERS

Eigenlijk is het best eenvoudig allemaal. Wil je niet compleet leeggezogen worden door de miserie van een ander, je hebt er zelf immers al genoeg, ga dan op zoek naar mensen die je energie geven, doe dingen die je een boost bezorgen. Kies verstandig, je vrije tijd is kostbaar! Als je dit een tijdje toepast, merk je op een gegeven moment dat de mensen rondom je ook oprecht geïnteresseerd zijn in jou. Zelf naar hen en hun problemen luisteren vormt dan ook voor jou totaal geen belasting, integendeel. Zorg ervoor dat je investeert in mensen die het waard zijn, in mensen met wie je je te pletter amuseert, bij wie je je ongecensureerde zelf kan zijn … Ook al heb je dan misschien fysiek je batterij flink op de proef gesteld door het nachtje door te trekken, mentaal geeft het je een opkikker van jewelste.

“GOOD ENERGY IS CONTAGIOUS”

 

 

Klik hier en volg mijn blog via Bloglovin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.